Składniki:

  • bataty 2 szt
  • rukola
  • pomidorki koktajlowe 5 szt
  • cebula czerwona pół sztuki
  • pół papryki
  • migdały – 1 łyżka
  • sos: miód – 1 łyżeczka, oliwa z oliwek, łyżka octu balsamicznego, łyżka musztardy, łyżeczka soku z cytryny, sól, pieprz
  • Dip: ser kozi pół opakowania, jogurt kozi małe opakowanie, bazylia, oregano, ketchup – łyżka

Przygotowanie:

Bataty wyszorować, natrzeć oliwa zawinąć w papier i do piekarnika 200 stopni ok 30 min, w między czasie z podanych składników przygotować sałatkę i polać sosem. Ser z jogurtem, ziołami, ketchup przygotować dip. Bataty wyciągnąć przeciąć na pół i podać z pozostałymi produktami. Smacznego! 🙂

(Visited 5 times, 1 visits today)