Składniki:

Ciasto:

  • 3 szklanki mąki, tu orkiszowa
  • 4 żółtka
  • Kostka masła zimnego
  • 4 łyżki ksylitolu 
  • 1,5 łyżeczki proszku, tu bezglutenowy

Przygotowanie:

Mąkę dodać do miski ,dodajemy zimne masło, cukier i rozcieramy a następnie dodajemy żółtka, ugniatamy na ciasto i do lodówki.
Z białek ubijamy na sztywno pianę, pod koniec dodajemy łyżkę ksylitolu i do lodówki.

Kostkę masła ucieramy z cukrem u mnie 4 łyżki ksylitolu, następnie dodajemy ser biały ok kilograma, ucieramy i dodajemy dwa budynie oraz dwa jajka i wiórki kokosowe.
Blaszkę wysmarować, połowę ciasta na dół, na górę ser, ananas i jagody, polewamy sztywną pianą i ucieramy, pozostałe ciasto, posypujemy wiórkami.
Do piekarnika 180 stopni. ok 40 min

(Visited 7 times, 1 visits today)