Składniki:
220g kapusty białej
40g marchewki
100g łososia
210g ziemniaków
60g jogurt naturalny
50g cebula
20g oliwy z oliwek
20g musztardy
Przygotowanie:
Przygotuj przyprawy.
Do łososia: sól, pieprz, pietruszka
Do frytek: pieprz, tymianek, rozmaryn, słodka papryka
Do colesława: sól, pieprz
Rybę skrop połowa oliwy i przypraw. Piecz w zamkniętym naczyniu żaroodpornym przez 20 min w 180stopniach.
Ziemniaki pokrój w słupki. Druga połowę oliwy wymieszaj z przyprawami i posmaruj nią frytki. Piecz na papierze do pieczenia w 200 stopniach przez około 30-40 min.
Posól je na końcu.
Kapustę posiekaj w paski, marchew zetrzyj na tarce, cebulkę posiekaj. Wymieszaj razem. Dodaj musztardę i jogurt i dopiero na końcu dopraw.