Jedna porcja zawiera: 333kcal, białka 21 gram, 21 gram tłuszczu,

Składniki :

1kg twarogu półtłustego

2 budynie śmietankowe bez cukru

7jajek

220gram erytrytolu

100ml oleju rzepakowego

80gram masła

150gram mąki orkiszowej

100ml mleka 2%_

Sok z połówki cytryny

Pół łyżeczki sody oczyszczonej

Ciasto na spod:
Zagnieść mąkę z 1 jajkiem, masłem, soda i 2 łyżkami erytrolu. Wyłożyć na spod blaszki (tortownicy)

Ser zmielić i dodać żółtka, erytrol, budynie, mleko, olej, i pół soku z cytryny, wymieszac mikserem
Białka ubić osobno i dodać do sera delikatnie mieszając

Serową masę wylać do tortownicy i piec 1h w 180stopni a następnie 0,5h w 150 stopni.

(Visited 170 times, 1 visits today)