Ta wersja jest mega prosta, mega smaczna ale nie mega  fit !

 

Z przepisu wychodzi 14 porcji

1 porcja to 100g

  • 455 kcal
  • 10g białka
  • 30g tłuszczy
  • 32g węglowodany

Składniki które potrębujesz to

  • 300g dobrego masła orzechowego
  • 1,5 szklanki płatków kukurydzianych
  • 1,5 szklanki orzeszków ziemnych – szukaj dobrych , czystych
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 50 g ksylitolu
  • 2 czekolady gorzkie min 70%
  • 50 m mleka roślinnego
  • 4 łyżki miodu

Miód roztapiasz z masłem orzechowy, dodajesz płatki i mieszasz. Wykładasz na foremkę.Posypujemy orzechami i odrobiną soli, wciskamy w ciasto.  Z mleczka koksowego bierzesz tylko gęstą część. Ksylitol roztapiasz i dodajesz mleczko koksowe i łyżkę oleju koksowego, mieszasz i przelewasz na spód.

Czekoladę roztapiasz z mlekiem roślinnymi i przelewasz na górę. Do lodówki do całkowitego stężenia

Smacznego !

 

(Visited 124 times, 1 visits today)