Ciasto jest szybkie i proste w wykonaniu, smaczne i pięknie wygląda … jedyny minus to, że koszt jego wykonania nie należy do najtańszych :/

 

Jeżeli obecnie jesteś na redukcji , tak jak ja 🙂 a nie chcesz czuć się samotnie na rodzinnej imprezie to powinieneś skorzystać z mojej propozycji 🙂 Uwierz mi nikt nie zauważy braku cukru 🙂  a Ty nie będziesz mieć wyrzutów sumienia !

 

Ale jeżeli jesteś osobą, która uważa na ilość węglowodanów w diecie i ma od czasu do czasu ochotę poszaleć to ten przepis być może jest dla Ciebie 🙂

 

Ja szczerze powiem, ze nie zdążyłam spróbować bo się rozeszło migiem 😛

Przepis jest na 8 porcji, 1 porcja dostarczy

  • 447 kcal
  • 16g białka
  • 32g tłuszcze
  • 28g węglowodanów

Składniki

  • 200 g zmielonych migdałów
  • 50 g masła orzechowego
  • 5 łyżek ksylitolu
  • 500g truskawek mrożonych
  • 50 ml wody
  • 18 liści żelatyny
  • 20g płatki kokosowe
  • 2 limonki
  • 1000g jogurtu skyr naturalny
  • jajo

 

Wykonanie

Zmielone orzechy, jajo, masło orzechowe , 2 łyżki ksylitolu wymieszaj w rączkach, wyłóż na formę wyłożoną papierem. Pieczemy 20 minut 180 stopni.

Truskawki razem z wodą, płatkami kokosowymi (kupiłam w sieci sklep Carefour) i 3 łyżkami ksylitolu gotowałam w garnku przez około 5 minut. Następnie zmiksowałam 6 liści żelatyny zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Taką masę truskawkową wylałam na schłodzony spód i do lodówki do stężenia.

Sok z limonek podgrzałam razem z resztą ilością listków żelatyny i dodałam do jogurtów. Kiedy mus truskawkowy zaczął tężeć wlałam masę jogurtową

 

Do lodówki i czekamy !

 

Smacznego !

 

(Visited 147 times, 1 visits today)