Na jesienne wieczory zupka jak najbardziej jest wskazana 馃檪 

Jesie艅 kojarzy si臋 z dyni膮 ale dzisiaj dla odmiany cukinia i por, kt贸re komponuj膮 si臋 idealnie ze sob膮 !

Sk艂ad jest prosty, wykonanie szybkie a smak ob艂臋dny ! 

Z przepisu wychodz膮 3 du偶e porcje 

1 dostarcza tylko !

  • 367 kcal
  • 10g bia艂ko
  • 28g t艂uszcze 
  • 15g weglowodan贸w

Idealna dla os贸b na dietach niskow臋glowodanowych i wegetaria艅skich !


Sk艂adniki 

  • 4 du偶e pory 
  • 3 cukinie
  • 1 cebula
  • 2 zabki czosnku 鈥2 艂y偶ki mas艂a klarownego 
  • 4-5 艂y偶ek 艣mietany wega艅skiej Pilos 
  • s贸l, pieprz, curry, kurkuma, papryka ostra, pieprz zio艂owy

Wykonanie 

Na ma艣le klarownym podsma偶amy czosnek, por, cebul臋 oko艂o 3-4 minut. Dodajemy pokrojona w kostk臋 cukini臋, sma偶ymy oko艂o 5 minut. Zalewamy wod膮 do zakrycia sk艂adnik贸w, gotujemy do mi臋kko艣ci. Blendujemy, doprawiamy do smaku , dodajemy 艣mietank臋 i posypujemy orzeszkami piniowymi 



                                                 Smacznego !

(Visited 130 times, 1 visits today)