Na jesienne wieczory zupka jak najbardziej jest wskazana 馃檪
Jesie艅 kojarzy si臋 z dyni膮 ale dzisiaj dla odmiany cukinia i por, kt贸re komponuj膮 si臋 idealnie ze sob膮 !
Sk艂ad jest prosty, wykonanie szybkie a smak ob艂臋dny !
Z przepisu wychodz膮 3 du偶e porcje
1 dostarcza tylko !
- 367 kcal
- 10g bia艂ko
- 28g t艂uszcze
- 15g weglowodan贸w
Idealna dla os贸b na dietach niskow臋glowodanowych i wegetaria艅skich !
Sk艂adniki
- 4 du偶e pory
- 3 cukinie
- 1 cebula
- 2 zabki czosnku '2 艂y偶ki mas艂a klarownego
- 4-5 艂y偶ek 艣mietany wega艅skiej Pilos
- s贸l, pieprz, curry, kurkuma, papryka ostra, pieprz zio艂owy
Wykonanie
Na ma艣le klarownym podsma偶amy czosnek, por, cebul臋 oko艂o 3-4 minut. Dodajemy pokrojona w kostk臋 cukini臋, sma偶ymy oko艂o 5 minut. Zalewamy wod膮 do zakrycia sk艂adnik贸w, gotujemy do mi臋kko艣ci. Blendujemy, doprawiamy do smaku , dodajemy 艣mietank臋 i posypujemy orzeszkami piniowymi
Smacznego !