1 porcja zawiera

Składniki na 1 porcje:

50g kukurydzy konserwowej

200g kalafiora

200g dynii

100g batatów

50g cebuli

50g ryżu brązowego

30g cheddara

10g oliwy z oliwek

200g pomidorów z puszki

przyprawy: imbir, cynamon, tymianek, sól ,pieprz, ostra papryka

Przygotowanie:

Cebulę obrać, przekroić na pół, następnie pokroić w kosteczkę. Rozgrzać olej w woku lub garnku, dodać cebulę i od czasu do czasu mieszając zeszklić ją, ok. 5 minut. Dodać obrany i starty czosnek oraz obrany i starty imbir (bez włókien). Mieszając smażyć przez 1 minutę. Dodać przyprawy, wymieszać i chwilę razem podsmażać, aż uwolni się aromat. Dodać pomidory oraz wodę i zagotować. W międzyczasie dodać obrane i pokrojone w kosteczkę bataty oraz doprawić solą oraz pieprzem. Po zagotowaniu gotować przez 30 minut bez przykrycia. Podzielić kalafiora na małe różyczki i dodać do potrawy. Dodać kukurydzę. Wlać mleko kokosowe, wymieszać, przykryć pokrywą i gotować przez ok. 10 minut. W międzyczasie uprażyć orzechy na suchej patelni. Curry podawać z ryżem, orzechami. Na końcu posypać cheddarem.

(Visited 74 times, 4 visits today)