Przepis na 2 porcje

1 porcja zawiera: 480kcal, białko 12g, tłuszcze 23g, węglowodany 50g

Składniki:

400g  dynii

250g selera

180g marchewki

280g ziemniaków

20g pestek słonecznika

250 ml mleczka kokosowego

przyprawy: sól, pieprz, curry, ostra papryka, imbir

Przygotowanie:

Dynie obierz, odpestkuj i upiecz w piekarniku (180 stopni, 30min). Ostudź (może to być kilka dni wcześniej, ja użyłam tak przygotowanej i odmrożonej).

Ziemniaki, seler, marchew obierz, pokrój w kostkę. Podgotuj.

Jak już warzywa będą gotowe, dodaj dynię, mleczko kokosowe i gotuj razem około 10-15min.

Dopraw i po doprawieniu zmiksuj na krem.

Podaj z uprażonymi na suchej patelni pestkami.

(Visited 36 times, 1 visits today)