1/3 porcji dostarczy

  • 300 kcal
  • 40g białka
  • 14g tłuszczy
  • 4g węglowowodanów

 

Czasem lubię szaleć kulinarnie w kuchni ale w taką pogodę jak jest obecnie na dworze lubię aby było szybko, smacznie i dla wszystkich

Składniki u mnie z tego wychodzą 3 porcje

  • 4 plastry schabu już rozbite w sklepie lub w całości i sami rozklepujemy – ok 500 g
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 białej cebulki
  • 100 ml mleka migdałowego lub innego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • przyprawy: sól, pieprz, curry, kurkuma, papryka wędzona

Ja zawsze nacieram mięso przyprawami dzień wcześniej ale ty możesz na godzinkę przed  🙂

 

Wykonanie

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pokrojoną cebulkę a następnie delikatnie podsmaż mięso, podlej 150 ml wody i duś pod przykryciem aż powstanie sos własny. Dodaj pokrojoną paprykę, mleko, olej sezamowy, sojowy i możesz doprawić do smaku , dusimy ok 10-15 minut

Podawaj z ryżem bassmatti

 

 

Dobrego posiłku !

(Visited 92 times, 1 visits today)