Sk艂adniki na 2 porcje:
馃崊聽10szt pomidor贸w koktajlowych
馃崊聽3 du偶e pomidory
馃崊聽Cebula
馃崊聽1 szklanka ry偶u arborio
馃崊聽Szklanka bulionu
馃崊聽S贸l, pieprz, bazylia
馃崊聽Oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Du偶e pomidory pokr贸j, cebul臋 takze i zmiksuj je na mus. Na patelni dodaj oliw臋, wsyp ry偶 i go obsma偶 przez 2-4 min. Zalej woda do przykrycia i gotuj. Dolewaj wod臋, wtedy jak poprzedni膮 porcja wyparuje. Zr贸b tak trzy razy. A potem dolej bulionu i du艣 wszystko a偶 ry偶 b臋dzie p贸艂twardy. Nast臋pnie dodaj zmiksowane pomidory i zn贸w gotuj do odparowania a偶 ry偶 b臋dzie al dente.
Pomidory koktajlowe przekr贸j na po艂贸wki, podsma偶 osobno na oliwie. Dodaj je do risotto.
Na ko艅cu dopraw. Podaj 偶e 艣wie偶ymi listkami bazyli.

(Visited 35 times, 1 visits today)