Sk艂adniki:
馃opakowanie ciasta francuskiego
馃pier艣 z indyka
馃opakowanie sera ple艣niowego
馃125ml 艣mietanki 36%
馃2 jaja
馃10 pomidork贸w koktajlowych
馃oliwa z oliwek
馃s贸l ,pieprz

Przygotowanie:
Ciasto rozwi艅 na formie do tarty (u mnie forma silikonowa, wi臋c nie trzeba jej smarowa膰 t艂uszczem), brzegi zawi艅. Piecz w 160 stopniach przez 10 min. W tym czasie pokr贸j sk艂adniki w kostk臋. Pier艣 podsma偶 na oliwie na patelni i dopraw przyprawami. Jaja roztrzep ze 艣mietank膮, dodaj indyka. Form臋 wyjmij, wlej do 艣roda mas臋 indykow膮. Piecz przez oko艂o 15 do 20 min w 180 stopniach, a 5 min przed ko艅cem dodaj kawa艂ki sra i pomidorki koktajlowe.

1 z 6 porcji zawiera:
510 kcal
B: 11g
T: 38,8g
W 29,4g

(Visited 34 times, 1 visits today)