Biszkopt:
馃嵃4 jajka
馃嵃1/3 szklanki ksylitolu
馃嵃1 szklanka m膮ki pszennej tortowej
馃嵃1 艂y偶eczka m膮ki ziemniaczanej
馃嵃2 艂y偶ki kakao
馃嵃szczypta soli

Warstwa serowa:
馃嵃700 g twarogu p贸艂t艂ustego
馃嵃1/5 szklanki drobno zmielonego ksylitolu
馃嵃250 ml 艣mietanki krem贸wki 30%
馃嵃4 艂y偶eczki 偶elatyny
馃嵃1/3 szklanki wody

Dodatkowo:
馃嵃ok. 400 g herbatnik贸w
馃嵃400 g kajmaku kakaowego
馃嵃2 galaretki malinowe bez cukru
馃嵃700 ml gor膮cej wody
馃嵃ok. 300 g mro偶onych malin

Przygotowanie:
Form臋 wyk艂adamy papierem do pieczenia.
Galaretki zalewamy gor膮c膮 wod膮, mieszamy i zostawiamy do wystudzenia. Nast臋pnie wk艂adamy do lod贸wki, a偶 do lekkiego st臋偶enia.
M膮ki przesiewamy razem z kakao. Bia艂ka oddzielamy od 偶贸艂tek i miksujemy ze szczypt膮 soli na sztywn膮 piank臋. Pod koniec miksowania dodajemy stopniowo cukier, a偶 masa b臋dzie g臋sta i l艣ni膮ca. Zmniejszamy obroty miksera do minimum i dodajemy po jednym 偶贸艂tku. W kilku porcjach dodajemy suche sk艂adniki i delikatnie 艂膮czymy za pomoc膮 szpatu艂ki. Wyk艂adamy do formy i pieczemy w temp. 175 C przez oko艂o 30-35 min do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia i przekrawamy na dwie cz臋艣ci.
呕elatyn臋 zalewamy wrz膮c膮 wod膮 i mieszamy do rozpuszczenia. Zostawiamy do wystudzenia.
艢mietank臋 miksujemy na sztywn膮 mas臋. Twar贸g miksujemy z przesianym ksylitolem, nast臋pnie ca艂y czas miksuj膮c wlewamy niewielkim strumieniem 偶elatyn臋. Na koniec do masy dodajemy ubit膮 艣mietank臋 i delikatnie mieszamy. Po艂ow臋 masy wyk艂adamy na biszkopt, nast臋pnie uk艂adamy herbatniki. Wyk艂adamy r贸wnomiernie kajmak i przykrywamy drug膮 warstw膮 herbatnik贸w. Nast臋pnie druga po艂owa masy serowej i biszkopt. Na wierzchu uk艂adamy maliny i wyk艂adamy t臋偶ej膮c膮 galaretk臋.
Wk艂adamy do lod贸wki na kilka godzin lub najlepiej na ca艂膮 noc.

Sk艂adniki na 16 porcji, a 1 porcja zawiera:
412 kcal
18,4g bia艂ka
13,2g t艂uszczu
41,8 g w臋glowodan贸w

(Visited 130 times, 1 visits today)