Muffiny kukurydziane z truskawkami┬á­čžü

S─ů tak dobre, ┼╝e zjad┼éam od razu 3┬á­čÖłÔŁĄ´ŞĆ

Przepis na 10 do 12 muffinek
Czas przygotowania: 45 min z pieczeniem
1 muffina zawiera 156 kcal, BIA┼üKO 2,9g, W─śGLOWODANY 19,9g T┼üUSZCZE 6,8g

Składniki:
­čŹô250 g m─ůki kukurydzianej
­čŹô1/2 szklanki mleka bez laktozy
­čŹô1/2 szklanki cukru trzcinowego
­čŹô2 jajka
­čŹô1/2 szklanki oleju
­čŹô2 ┼éy┼╝eczki proszku do pieczenia
­čŹô250 g truskawek
­čŹôwanilia do smaku

Przygotowania:
Suche skladniki wymiesza─ç. W osobnej misce wymiesza─ç olej, mleko, jajka. Nast─Öpnie do mokrych sk┼éadnik├│w doda─ç suche i wymiesza─ç. Nak┼éada─ç do formy wysmarowanej lub wy┼éo┼╝onej papilotkami – po 1 ┼éy┼╝ce. Wk┼éada─ç po 3 kawa┼éki truskawek. Potem przykry─ç jeszcze warstw─ů ciasta i w┼éo┼╝y─ç na wierzch po 2 kawa┼éki truskawek.
Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut.
Posypa─ç cukrem pudrem.

Smacznego┬áÔŁĄ´ŞĆ

(Visited 33 times, 1 visits today)