Muffiny kukurydziane z truskawkami聽馃

S膮 tak dobre, 偶e zjad艂am od razu 3聽馃檲鉂わ笍

Przepis na 10 do 12 muffinek
Czas przygotowania: 45 min z pieczeniem
1 muffina zawiera 156 kcal, BIA艁KO 2,9g, W臉GLOWODANY 19,9g T艁USZCZE 6,8g

Sk艂adniki:
馃崜250 g m膮ki kukurydzianej
馃崜1/2 szklanki mleka bez laktozy
馃崜1/2 szklanki cukru trzcinowego
馃崜2 jajka
馃崜1/2 szklanki oleju
馃崜2 艂y偶eczki proszku do pieczenia
馃崜250 g truskawek
馃崜wanilia do smaku

Przygotowania:
Suche skladniki wymiesza膰. W osobnej misce wymiesza膰 olej, mleko, jajka. Nast臋pnie do mokrych sk艂adnik贸w doda膰 suche i wymiesza膰. Nak艂ada膰 do formy wysmarowanej lub wy艂o偶onej papilotkami – po 1 艂y偶ce. Wk艂ada膰 po 3 kawa艂ki truskawek. Potem przykry膰 jeszcze warstw膮 ciasta i w艂o偶y膰 na wierzch po 2 kawa艂ki truskawek.
Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut.
Posypa膰 cukrem pudrem.

Smacznego聽鉂わ笍

(Visited 563 times, 1 visits today)