Sk艂adniki:
馃崡Opakowanie ciasto francuskiego
馃崡1 pier艣 z kurczka
馃崡P贸艂 opakowania fety
馃崡8 sztuk suszonych pomidor贸w w oliwie
馃崡Kilka gar艣ci 艣wie偶ego szpinaku baby
馃崡125ml 艣mietanki 30%
馃崡2 jaja
馃崡Oliwa z oliwek
馃崡Ser cheddar do posypania
馃崡Przyprawy: s贸l, pieprz, s艂odka papryka, rozmaryn

Przygotowanie:
Ciasto rozwi艅 na formie do tarty (u mnie forma silikonowa, wi臋c nie trzeba jej smarowa膰 t艂uszczem), brzegi zawi艅. Piecz w 160 stopnaich przez 10 min. W tym czasie pokr贸j sk艂adniki w kostk臋. Pier艣 podsma偶 na oliwie na patelni i dopraw przyprawami. Jaja roztrzep ze 艣mietank膮, dodaj fet臋, pomidory, kurczaka. Form臋 wyjmij, wlej do 艣roda mas臋 kurczakow膮 i dodaj listki szpinaku na wierzch. Piecz przez oko艂o 15 do 20 min w 180 stopniach, a 5 min przed ko艅cem posyp startym cheddarem.

1 z 6 porcji zawiera
570kcal
B19,7g
T 40,1g
W 31,7g

Palce liza膰! 馃構馃構

(Visited 142 times, 1 visits today)