Sk艂adniki:

Szklanka m膮ki (u mnie p贸艂 na p贸艂 gryczana i pszenna pe艂noziarnista typ 1850 – c贸偶 zrobi膰 braki w zaopatrzeniu馃檲)
馃崚Szklanka jogurtu
馃崒Jajo
馃崚Dwie ma艂e 艂y偶eczki proszku do pieczenia
馃崒Szczypta soli
馃崚Olej do nat艂uszczenia gofrownicy
馃崒Cynamon, kakao

„Nutella” bananowa:
馃崒Dojrza艂y banan
馃崚2 艂y偶ki kakao
馃崒艁y偶ka ksylitolu

Dodatkowo:
馃崚P艂atki migda艂贸w
馃崒Ksylitol do posypania
馃崚Mus wi艣niowy

Przygotowanie:

M膮k臋, proszek, przyprawy wymiesza膰;, przesia膰 do jogurtu wymieszanego z jajkiem, ponownie wymiesza膰. Gofrownic臋 posmaruj t艂uszczem, sma偶 gofry do zarumienienia.
Banana rozgnie膰 widelcem, dodaj kakao i ksylitol, wymieszaj.
Podaj gofry z musem z wi艣ni, bananow膮 „nutell膮” posypane ksylitolem (zamiast cukru pudru – smak ten sam) i p艂atkami migda艂贸w.

Mniam馃拫鉂わ笍

(Visited 36 times, 1 visits today)