Składniki:

  • Pół szklanki mleka roślinnego
  • Jedno jajo
  • Kilka łyżek mąki gryczanej (do konsystencji na 1 naleśnik)
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Kilka łyżek serka mascarpone
  • 2 łyżki jogurtu kokosowego
  • 3 ciastka oreo (jedno do ozdoby)
  • dżem aroniowy

Przygotowanie:

Mąkę, jajo, mleko i proszek miksujesz na gładka masę, smażysz 1 naleśnika. Kroisz go na 8 części. Serek mieszasz z jogurtem i pokruszonymi ciastkami. Smarujesz 1 cześć naleśnika masa, kladziesz naleśnik i tak z 3 częściami. Powtarzasz, tak żeby wyszły 2 kawałki tortu. Na wierzch ozdabiasz ciastkami.
Podajesz z dzemem aroniowy. lub innym kwaśnym dla przełamania smaku 🥰.

(Visited 5 times, 1 visits today)