Składniki:
  • 250 do 300g mąki kasztanowej (sprawdź konsystencję)/ można też wymieszać z migdałową!
  • 2 jajka
  • pół szklanki wody (ja daję niegazowaną, ale z bąbelkami na pewno będzie przyjemny efekt)
  • 3/4 szklanki mleka (ja dałam migdałowe)
  • sól do smaku
  • smażę na oleju kokosowym

Przygotowanie:

W dużej misce wymieszałam jajka trzepaczką (ubiłam je lekko ale nie oddzielałam żółtek i białek). Dodałam mleko, wodę, odrobinę posoliłam. Następnie dodałam mąkę i wszystko jeszcze raz dokładnie pomieszałam trzepaczką. Patelnię rozgrzałam (używam specjalnej do naleśników), posmarowałam olejem kokosowym i zaczęłam smażyć.

 
 

Farsz:
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 opakowanie szpinaku
  • 100 g miękkiego sera koziego
  • 1/2 pokrojonej w kostkę cebuli
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
Oliwę rozgrzać , wrzucić pokrojoną cebulę i następnie mięso, podsmażyć , dodać czosnek i przyprawy, dusić ok 15 mi. Dodać ser i ketchup wymieszać i nadziewać naleśniki, posypać łyżką prażonych ziaren słonecznika.
(Visited 4 times, 1 visits today)