Składniki:
  • 1 puszka Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 700 ml oleju do smażenia
  • 300 g dojrzałych bananów
  • 120 g cukru pudru
  • 20 g mąki pszennej lub bezglutenowej
  • 1 cytryna
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Cieciorkę bez osączania z zalewy wsypujemy do miski. Dodajemy banany i miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy dokładnie. W szerokim rondlu rozgrzewamy olej do temp. ok. 160℃. Smażymy niewielkie pączuszki, wykładając po porcji ciasta łyżką na olej. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Sok z cytryny ucieramy z cukrem pudrem na gładki lukier. Lukrujemy pączuszki.
(Visited 4 times, 1 visits today)