Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 4 jajka
  • 100 g oscypka
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • Olej Kujawski
  • Natka pietruszki
  • Koperek
  • Sól, pieprz czarny, gałka muszkatałowa

Przygotowanie:

Ziemniaki, paprykę i cukinie pokrój w cienkie plastry, na patelnię wlej cześć oleju. Na rozgrzanym oleju przesmaż pokrojone ziemniaki do momentu, aż będą prawie miękkie. Takie warzywa przełóż na durszlak, odsącz z nadmiaru oleju, dodaj jajka, koperek, natkę pietruszki i starty ser. Masę dopraw solą, pieprzem i gałką.

Masę ponownie przełóż na patelnię i wsadź do piekarnika nagrzanego do 180 st na 35 min.
Taka babkę możesz podawać z mięsem lub same z dodatkiem jogurtu.

Idealne na zimno i ciepło.

(Visited 7 times, 1 visits today)