Pyszne, sycące i co najważniejsze – szybkie 🙂

Składniki na 1 porcję:

  • 125 g twarogu póltłustego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 1 łyżka cukru pudru (u mnie ksylitol)
  • 2 czubate łyżki mąki tu kokosowa
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • pół szklanki mleka (tu kokosowe, do konsystencji)

Przygotowanie:

Dodać do miski twaróg, rozgnieść, dodać mąkę, mleko, aromat, cukier i proszek do pieczenia. Oddzielić białka od żółtek i żółtka dodać do masy twarogowej, wymieszać. Białka ubić na sztywno, dodać delikatnie do masy. Smażyć po 1 łyżce ciasta na patelni beztłuszczowej do zarumienienia. Podać z owocami sezonowymi.

(Visited 19 times, 1 visits today)