Placuszki twarogowe z bor贸wkami i syropem klonowym
Pyszne, syc膮ce i co najwa偶niejsze – szybkie 馃檪
Sk艂adniki na 1 porcj臋:
- 125 g twarogu p贸lt艂ustego
- 2 jajka
- 1 艂y偶eczka aromatu waniliowego
- 1 艂y偶ka cukru pudru (u mnie ksylitol)
- 2 czubate 艂y偶ki m膮ki tu kokosowa
- 1 艂y偶ka proszku do pieczenia
- p贸艂 szklanki mleka (tu kokosowe, do konsystencji)
Przygotowanie:
Doda膰 do miski twar贸g, rozgnie艣膰, doda膰 m膮k臋, mleko, aromat, cukier i proszek do pieczenia. Oddzieli膰 bia艂ka od 偶贸艂tek i 偶贸艂tka doda膰 do masy twarogowej, wymiesza膰. Bia艂ka ubi膰 na sztywno, doda膰 delikatnie do masy. Sma偶y膰 po 1 艂y偶ce ciasta na patelni bezt艂uszczowej do zarumienienia. Poda膰 z owocami sezonowymi.
(Visited 37 times, 1 visits today)