Pyszny deser na sobotnie wieczory – prosty i szybki!

1 porcja to około 500kcal

Składniki na 3 porcje: 

  • 200g truskawek (ilość dowolna)
  • 1 opakowanie serka mascarpone
  • 1 zaparzone espresso
  • biszkopty 1 opakowanie
  • czekolada gorzka pół tabliczki
  • orzechy nerkowca posiekane 2 łyżki
  • kakao 1 łyżka
  • mięta do dekoracji

Przygotowanie:

Serek wymieszaj z espresso, dodaj kakao. Biszkopty pokrusz. Do szklanek na przemian układaj warstwy – biszkopty, serek, biszkopty serek aż do góry. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a orzechy posiekaj. Na górnej warstwie dodaj truskawki, polej czekolada i posyp orzechami. Udekoruj miętą. Smacznego !

(Visited 7 times, 1 visits today)