Na mleku kokosowym z ciepłymi truskawkami z dodatkiem oleju cytrynowego???

Przepis jest fajny na ciepłe dni ale jeżeli cierpisz z powodu laktozy szukaj kremówki bez laktozy

Składniki:

  • 350 ml mleka kokosowego
  • 350 ml kremówka 30 procent
  • 300 g truskawek
  • 4 łyżki erytrolu lub ksylitolu
  • 15 g żelatyny w proszku
  • 20 ml oleju z cytryną i bazylią

Wykonanie:

Mleko i śmietanę zagotowujemy z 2 łyżkami cukry i skórką otartą z wyszorowanej cytryny. W niewielkiej ilości wody rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do masy, następnie dodajemy olej i przelewamy do szklaneczek. Wstawiamy do lodówki do stężenia .

Truskawki kroimy i umieszczamy w garnku, dodajemy resztę cukru i przygotowujemy sos który przelewamy na stężone mleczko i wstawiamy do lodówki.

Dekorujemy miętą

(Visited 5 times, 1 visits today)