Kto powiedział, że w diecie osoby na redukcji nie może pojawić się makaron ?

Odpowiedź jest prosta – NIKT!

Wystarczy parę modyfikacji i już masz fajny obiad z ulubionym makaronem

Składniki:

  • 50 g makaron gryczany
  • 4 duże pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g mięsa wołowego – dobrej jakości
  • 50 g cebuli
  • 2 łyżki startego sera parmezan
  • Sól
  • Pieprz
  • Oregano
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Wykonanie:

Oliwę z oliwek rozgrzewamy i podsmażamy pokrojoną cebulkę i czosnek, dodajemy mięso mielone i przyprawy, dusimy pod przykryciem do miękkości. Pomidory sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy w kostkę , dodajemy do mięsa i jeżeli potrzebujemy doprawiamy intensywnej ziołami. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i podajemy z przygotowanym sosem mięsno-pomidorowym, posypujemy parmezan i świeża bazylią.

Mamy nadzieję, że przepis ci przypadnie do gustu !!!!

Smacznego

(Visited 5 times, 1 visits today)