Kiedy nie masz czasu na zrobienie sobie posiłku, to ta wersja szybka, smaczna i zdrowa

Czas przygotowania to zaledwie 20 min, więc myślę, że wygospodarujesz tyle czasu 🙂

Makaron ryżowy jest bezglutenowy więc spokojnie jeżeli cierpisz z powodu nietolerancji możesz się nim rozkoszować

Przepis jest na 1 porcję która zawiera ok 650 kcal

Składniki:

  • 50 g makaron ryżowy
  • 1 cukinia
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 50 g mleczka kokosowego
  • 2 łyżki masła orzechowego szukaj tego czystego
  • 4 pomidorki suszone
  • 1 mała cebula czerwona
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego
  • sól/pieprz/kurkuma

Przygotowanie:

Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Na oleju poddusić pokrojone warzywa , doprawić do smaku. Wlać mleczko i dodać masło orzechowe , na koniec wymieszać z makaronem. Dla osób które mogą pozwolić sobie na więcej polecam posypać parmezanem

Jest pyszne i sycące

Smacznego !

(Visited 9 times, 1 visits today)